KOFFIE IN DE MEEST PURE VORM! 

Koffie kun je zetten met verschillende zetmethoden. Één van onze favoriete zetmethode is die van de Chemex Classic Coffee Maker, simpel maar zonder geavanceerde apparatuur en dus in de meest pure vorm! Daarnaast is het superleuk om deze zetmethode in het bijzijn van je vrienden uit te voeren!  

DE CHEMEX CLASSIC COFFEE MAKER 

Deze elegante zandloper is gemaakt van hittebestendig glas. Het traditionele model heeft een houten kraag en lederen band. De kraag dient als een geïsoleerde handgreep rond het midden van de Chemex. 

ZETMETHODE VAN DE CHEMEX 

  1. Gebruik vers gebrande koffiebonen 
  2. Maal de bonen (redelijk grof) 
  3. Gebruik afhankelijk van je gewenste sterkte tussen de 50-60 gram versgemalen koffie voor de 6 kops Chemex. 
  4. Vouw het filter en plaats deze in de Chemex. Giet hier wat heet water doorheen en leeg de Chemex om smaken van het papier te minimaliseren. Ons advies is om de filters in onze webshop te gebruiken, aangezien deze een dikkere structuur hebben dan “normale” filters. Dit om het doorloopproces en de reactie tussen de koffie en het water te vertragen 
  5. Voeg de afgemeten versgemalen koffie in het filter 
  6. Voeg wat water toe. Gebruik hiervoor gekookt water wat even heeft kunnen rusten om de koffie niet te laten verbranden. Laat het water tussen de 30-60 seconden wellen en voeg daarna langzaam de rest van het water toe met een ronddraaiende beweging. 
  7. Afhankelijk van de maalgraad en de hoeveelheid koffie (het formaat Chemex) is het de bedoeling de extractie- of doorlooptijd in totaal ca. 3,5 à 4 minuten te laten duren. Duurt het langer dan is de maalgraad te fijn van de koffie. Andersom kan natuurlijk, gaat het te snel dan is de maalgraad te grof van de koffie.  
  8. Haal het filter eruit als het water volledig is doorgelopen en geniet van je koffie! 
13juli
2019
  • 412
  • 0
Category: ANNO1616

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − zeventien =

ANNO1616

NIEUWSBRIEF