BUCARAMANGA 

De Colombiaanse Bucaramanga Supremo is sinds de start van ANNO1616 een steunpilaar in onze klassieke koffieselectie. De Bucaramanga is een regionale koffie en de naam is gelijk aan een klassieke, consistente kwaliteit: grote bonen en een toegankelijk, glad cup profiel met een groot lichaam, afgeronde zoetheid en chocolade tonen als belangrijkste kenmerken.

De koffieteelt vindt plaats op een lagere hoogte, beginnend op 1200 meter boven zeeniveau. Omdat dit hogere temperaturen en meer blootstelling aan zonlicht met zich meebrengt, vindt de koffieteelt plaats onder een schaduwklimaat om de koffiebomen en de grond te beschermen. Schaduwteelt helpt bij het creëren van een omgeving met meer stabiele en koele temperaturen, waardoor de sterkste zon wordt geblokkeerd. Bij lagere temperaturen rijpt het koffievrucht langzamer. Dit stimuleert de ontwikkeling van meer complexe suikers in de vrucht, evenals een uniformere rijping van de boon. 

De meest prestigieuze van de Colombiaanse koffiesoorten, staat bekend om zijn milde smaak en balans. Deze koffie heeft een gemiddelde sterkte en zoete smaak met een zachte afwerking, aangename zuurgraad. Geroosterd met optimale smaak in het achterhoofd, heeft deze koffie zijn reputatie verdiend als een van de favoriete gastronomische koffiesoorten van veeleisende drinkers.

Smaaktonen: Groot Lichaam, Fruitig, Chocolade, Zoete, Milde Zuurgraad

25september
2018
  • 474
  • 0
Category: Origin

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − tien =

ANNO1616

NIEUWSBRIEF