MYSORE – KARNATAKA

Mysore, ook bekend als Karnataka, is een van de belangrijkste koffieregio’s van India. De staat produceert meer dan de helft van het nationale koffievolume. Het grootste deel hiervan wordt geproduceerd door kleine boeren. Het andere deel wordt geproduceerd door grote landgoederen.

GEOGRAFISCHE EENHEID 

De koffiesoorten uit het Mysore-gebied hebben een zachtzuurkarakter met een medium body en een uitgesproken chocoladekarakter.
Koffiebloei begint in maart / april aan het begin van het belangrijkste regenseizoen. De oogst vindt over het algemeen plaats van november tot februari voor Arabica en van januari tot maart voor robusta. Deze geografische eenheid is onmisbaar in onze Pieter v.d. Broecke koffie

De bonen voor deze regio werden geselecteerd uit verschillende plantages, op basis van de cup kwaliteit (volgens internationale normen). De koffie uit deze regio heeft een zachtzuur karakter met een medium body en een uitgesproken chocoladekarakter. 

Smaaktonen: Melkchocolade, Rond lichaam, Zoet, Kruidig karakter, Zachte zuurgraad 

25september
2018
  • 286
  • 0
Category: Origin

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeventien + vier =

ANNO1616

NIEUWSBRIEF