De COVID-19-crisis heeft elke uithoek van de koffiesector getroffen. Door lockdowns is het buitenshuisgebruik in Europa en andere consumptiemarkten snel afgenomen. Consumptie thuis en e-commerce hebben de markt in leven gehouden.

Wat betreft de specialty coffee scene zijn de tekorten aan de aanbodzijde zorgwekkend voor de toekomstige levering van vers gebrande koffiebonen voor zowel zakelijke afnemers als de consument/ koffieliefhebber?

JA

Terwijl de crisis zich voortzet naar koffieproducerende landen, voorziet de International Coffee Organization (ICO) verstoringen. Dit kunnen vertragingen bij de verzending zijn, een gebrek aan containerruimte, maar ook een tekort aan arbeidskrachten als gevolg van sluitingen en maatregelen voor sociale distantiëring.

Koffie-importeurs in de belangrijkste consumptiemarkten versnellen de bestellingen en de opslag. Ze doen dit om tekorten door verstoorde toeleveringsketens in producerende landen te voorkomen. Het effect van lockdowns op de koffieproductie en de handel is echter onzeker. Dit kan van land tot land verschillen. In het algemeen kunnen verstoringen in de toeleveringsketen leiden tot minder aandacht voor gewasonderhoud en protocollen na de oogst, wat resulteert in een grotere focus op volume en niet zo zeer op kwaliteit.

ANNO1616 KWALITEIT EN LEVERING

De specialty koffies van ANNO1616 wordt in samenspraak, met onze partners en boeren samengesteld en verkocht. Onze koffie is daardoor zeer consistent in smaak en kwaliteit. Wij zijn hierdoor minder afhankelijk van grote partijen, waardoor de negatieve impact op zowel kwaliteit en levering minimaal blijft.

GEZONDHEID DE HOOGSTE PRIORITEIT

Terwijl we door deze snel evoluerende situatie navigeren, willen we de nodige maatregelen delen die we bij ANNO1616 hebben genomen om gezondheids- en veiligheidsrisico’s te minimaliseren, terwijl de bedrijfscontinuïteit wordt gegarandeerd. Deze praktijken worden consequent beoordeeld door ons team, in overeenstemming met de regeringsmaatregelen, begeleiding van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM). De volgende stappen zijn ondernomen:

  • We hebben aanvullende hygiëne-eisen ingevoerd.
  • We hebben een reisbeperkingsbeleid ingevoerd voor alle reizen.
  • We hebben gratis verzending doorgevoerd om bedrijfscontinuïteit te garanderen
  • We volgen wij nauwgezet de veranderingen in de regering, bedrijven en productiegerelateerde beleidsmaatregelen die onze lopende activiteiten kunnen onderbreken.

#SAMENSTERK

Onze gedachten gaan uit naar de mensen over de hele wereld die getroffen zijn door deze ongekende gebeurtenis. We waarderen alle inspanningen van overheidsinstellingen, zorgverleners en u, onze gewaardeerde klanten, die samenwerken om de gevolgen van de uitbraak te minimaliseren.

07mei
2020
  • 639
  • 0
Category: ANNO1616

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =

ANNO1616

NIEUWSBRIEF