OVER ONS

ANNO1616

ANNO1616 is een jonge organisatie met passie voor smaakvolle koffie! Wij geloven in kwaliteit door het combineren van het beste met het beste door koffiebonen in de meest natuurlijke vorm en benodigde groeitijd met de meest ambachtelijke brandingsmethodes bij elkaar te laten komen. 

OVER ONS

AMBACHT

Alle koffiesoorten die wij aanbieden worden op ambachtelijke wijze gebrand op een oerhollandse Giesen koffie brander. Onze koffiesoorten kennen zoete tot frisse ronde smaaktonen, waarbij we minimale bittere smaaktonen willen proeven. Dit komt omdat wij branden middels slow roasting en minder donker branden. Hierdoor blijven de natuurlijke eigenschappen van de boon beter behouden. Licht gebrande bonen zijn voornamelijk zuur, heel donkere gebrande bonen zijn bitter. Hiertussen zijn wij continu op zoek naar de heerlijkste koffiesmaken! 

 • S ‘werelds beste koffiebonen

  S ‘werelds beste koffiebonen

  Alle koffiesoorten die wij aanbieden worden op ambachtelijke wijze gebrand op een oerhollandse Giesen koffie brander. Onze koffiesoorten kennen zoete tot frisse ronde smaaktonen, waarbij we minimale bittere smaaktonen willen proeven.
 • Ambacht

  Ambacht

  Onze koffie wordt minder donker gebrand dan de traditionele koffiebranders en houden hiermee de eigenschappen van de boon intact.
 • ANNO1616 Zakelijk

  ANNO1616 Zakelijk

  Op zoek naar een betrouwbare partner voor de levering van vers gebrande koffiebonen? Onze klanten hechten veel waarde aan onze ambacht, hoge standaard en persoonlijke benadering, maar vooral aan onze enorme passie voor dit mooie product.
 • Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

  Voor 12:00 uur besteld, morgen in huis

  Al onze koffies worden vers en gratis verzonden!
ANNO1616

KOFFIE

3

Specialty Blends

Wij bieden de keuze uit 3 "specialty coffees" welke goed in de smaak vallen bij de consument.
2

Koffie cups

Specialty coffee verkrijgbaar in een cup. Geen bonenapparaat maar toch de smaak van specialty coffee beleven? Een uniek project om op kleine schaal de bijzondere koffies van onze boeren aan je te laten proeven.
500

Particulier

Een vast klantenbestand en dus terugkomende klanten is een flinke opgave in de specialty coffee scene! Gezamenlijk met ons team gaan we voor een top prestatie om dit mogelijk te maken.
9

Tevredenheid

Een tevreden klant is een terugkerende klant. Wij zijn ervan overtuigd dat je vrijwillig terugkomt als je tevreden bent over ons product.
OVER ONS

PIETER VAN DEN BROECKE

VOC-Koopman Pieter van den Broecke was een van de eerste Nederlanders die rond ANNO 1616 in Mokka een kop koffie onder ogen kreeg. In zijn journaal beschrijft hij de tot dan toe in Nederland onbekende drank als “Een spetie van swarte boontjes daer sy swart water van maken en warmindrincken” 

In het logo van ANNO1616 zijn een aantal aspecten verwerkt die afkomstig zijn vanuit dit tijdperk en achterliggende verhaal, met een moderne “touch”. 

SAMENWERKEN MET ANNO1616

Op zoek naar een betrouwbare partner voor de levering van vers gebrande koffiebonen? Onze klanten hechten veel waarde aan onze ambacht, hoge standaard en persoonlijke benadering, maar vooral aan onze enorme passie voor dit mooie product. Samen met onze partner(s), bieden wij totaaloplossingen voor zowel op kantoor als voor je horeca onderneming. Van bonen tot apparatuur, servies en de nodige trainingen, alles is bespreekbaar. 

ANNO1616

NIEUWSBRIEF